Пренатална и перинатална психология

Заповядайте на представянето на първата българска книга за пренатално възпитание – “Пренатална и перинатална психология & Програми за родителска подготовка.” с автор Диана Димитрова (повече за авторката може да прочетете тук).

Събитието ще се проведе на 25.05.2011г. от 17:30 часа в център Happy Mums. Адресът е ул. Марно Поле 23, ет. 5. Очакваме Ви!

Искаш ли да внесеш ред в света –
започни от държавите в него.
Искаш ли ред в държавите –
започни с градовете.
Искаш ли да внесеш ред в градовете –
започни с домовете на хората.
Искаш ли ред и хармония сред хората –
започни да работиш върху себе си. …
ЗАПОЧНИ С ГРИЖИТЕ ЗА БЕБЕТО
В УТРОБАТА НА МАЙКАТА!

Такова е посланието, което авторката на книгата отправя към своите читатели: здравни професионалисти, бъдещи майки и бащи.
Книгата е първия по рода си опит в България да се разгледат и обективно докажат значими психологични феномени, определящи още от утробата на майката психичното и психофизиологично здраве на новороденото.
Авторката, дългогодишен специалист в областта на акушерските грижи, пледира за следване на добрите световни практики за природосъобразно раждане. Тя доказва, че то е успешно, само когато бременната жена и нейното обкръжение се грижат за плода съзнателно още през първите месеци след забременяването. Участието в екип на психолог и обучена за психологично обгрижване акушерка в проследяване на износването на плода и родовия процес са гаранция за здраво поколение.
Приложените в края на книгата обучителни програми от европейската практика за пренатални акушерски грижи, както и споделеният личен опит впечатляват с лекотата на постигане на желания ефект.
Книгата е вълнуващо четиво, написано на добър професионален психологичен език и се чете с лекота от професионалисти и непредубедени читатели. Дискутираните теми завладяват с богато поднесената и емоционално подкрепена фактология.
Авторката със собствения си психологичен усет изгражда успешна мотивация за всички жени, които биха искали да изживеят неповторимото тайнство на раждането. Книгата е задължително четиво за всички специалисти, които полагат грижи за бременната жена и нейното семейство.

Доц. д-р Иванка Бончева
клиничен психолог – психотерапевт
Медицински Университет – Варна