Раждането като бизнес

Прожекцията на филма “Раждането като бизнес” съвпада с началото на Световната седмица на раждането (International Week for Respecting Childbirth – „Birth where you want, the way you want and with whom you want“).

Заповядайте на 16.05.2011 от 18:00 часа в център Happu Mums – ул. Марно поле 23, ет.5.

Вход – 5лв.

Всяка жена си задава безброй въпроси свързани с раждането на рожбата си. Филмът ни предлага един различен поглед нас тези съкровени моменти.

Резюме:

“Раждането е чудо, обред на преминаване, естествена част от живота. Но раждането също е и бизнес за милиарди долари. Принудена да проучи темата след раждането на първото си дете актрисата Рики Лейк наема режисьорката Аби Епщайн за да поставят под въпрос начина, по който американските жени раждат бебетата си. Филмът преплита лични истории за раждания с изненадващи исторически, политически и научни прозрения и шокиращи статистики за сегашната система на родилната помощ. Когато режисьорката Аби Епщайн открива, че е бременна, докато работи по филма, историята става още по-лична.

Филмът е заснет в Америка, но голяма част от проблемите, който са засегнати в него, са актуални и за много други държави по света, включително и за България.

Трябва ли да гледаме на повечето раждания като на естествен процес или всяко раждане трябва да бъде възприемано като потенциално катастрофален спешен случай?” (източник Естествено – родителство в хармония с природата)

Advertisements